EnglishRomână

Rhodos Online

Descopera Insulele Dodecaneze

Blog

Top 10 cele mai colorate orase ale Greciei

Top 10 cele mai colorate orașe ale Greciei

Și toamna este un anotimp perfect pentru o vacanță în Grecia! Vremea-i încă bună, iar atracțiile nu se rezumă la plaje și taverne. Este momentul de explorare, în care poți străbate străzile celor mai colorate orașe ale țării.

Un tărâm multicolor, de o frumusețe rară incredibilă și cu o istorie adânc înrădăcinată și păstrată în zidurile clădirilor antice, Grecia este locul pe care să îl vizitezi în orice moment din an.

De la orașele de coastă ciudate, la satele de munte și multiculturale, Grecia are câte ceva de oferit pentru fiecare dintre noi! Mai jos ai o selecție cu cele mai colorate orașe ale Greciei, pe care să le străbați la pas, pentru a descoperi și o altă latură a țării.

Nafplio (Peloponnese)

Puține orașe reflectă istoria bogată și diversă a Greciei așa cum o face Nafplio, una dintre cele mai elegante destinații romantice ale țării. Situat în inima regiunii istorice Argolis din Peloponez, Nafplio are rădăcini culturale profunde în Grecia antică și perioada venețiană din secolele 15 și 17.

Orașul a înflorit ca prima capitală modernă a Greciei la începutul anilor 1.800. El este presărat cu vile superbe, cu arhitectură neoclasică și alei pitorești. Peisajul orașului este încununat de două castele venețiene, construite pe două dealuri succesive.

Vizitează cetatea mică Bourtzi, din golful Argolic, și, ia-ți o scurtă plimbare cu feribotul, din oraș – plimbarea oferă priveliști unice asupra Nafplio.

Parga (Epir)

Parga este cea mai populară destinație de vară din Epir, vestul Greciei. Construit în formă de amfiteatru, pe pantele dealului Pezovolos, și înconjurat de verdeață generoasă și o mare de un albastru intens, orașul este un mic paradis grecesc, plin de culoare.

Este locul în care te lași fermecat de piețele pavate cu piatră, casele clorate și ruinele unui castel venețian vechi, din vârful dealului. În apropiere vei descoperi și cele mai bune plaje din Grecia: Valtos și Lichnos – la care poți ajunge cu barca, din portul Parga.

Chania (Insula Creta)

Chania, al doilea oraș ca mărime al insulei Creta, este cunoscut pentru aleile sale înguste și foarte bine conservate din Old Town. Astăzi, orașul este considerat una dintre cele mai frumoase zone urbane ale insulei.

Multe clădiri istorice de aici au fost restaurate, fiind transformate în hoteluri, magazine, restaurante și baruri. Chania este un magnet pentru turiștii Cretei, chiar și în timpul iernii – datorită străzilor înguste, pitorești, și a arhitecturii autentice.

Chora (Insula Mykonos)

Orașul este renumit pentru aleile sale incredibil de pitorești, închise traficului rutier, perfecte pentru o frumoasă plimbare la pas. Aici există o varietate de magazine, baruri, cafenele, restaurante și buticuri, iar arhitectura tradițională cicladică este foarte bine conservată, autenticitatea ei putând fi observată pe pereții clădirilor și la aleile din Mykonos.

Agios Nikolaos (Insula Creta)

O altă zonă frumoasă a insulei Creta se află pe malul de nord-est. Frumosul golf Agios Nikolaos este plin de magazine, cafenele, baruri și restaurante, la care poți ajunge după o plimbare de-a lungul promenadei. De asemenea, mulți turiști adoră laguna pitorească din Voulismeni, plajele mici, insula Agioi Pantes și muzeul arheologic. Merită să le vizitezi într-o după amiază de toamnă.

Plaka (Atena)

Cartierul istoric al Atenei, Plaka a fost fondat în timpurile antice, pe versantul nordic al Acropole. Cu toate că se află în cel mai mare oraș din Grecia, Plaka oferă un sentiment unic de așezare intimă și confortabilă. Străzile sale înguste, cafenele, restaurantele și magazinele oferă un cadru aparte, de care doar romanticii știu să se bucure cu adevărat!

Salonic (Macedonia)

Cu vedere la Marea Egee, în nordul Greciei, Salonic este al doilea cel mai mare oraș al Greciei, dupa Atena. Fondat în 316 î.Hr., datorită poziției sale aproape de Bulgaria și Turcia, el a fost dintotdeauna o răscruce de diferite culturi și religii.

Principalele sale atracții sunt bisericle bizantine, care figurează pe lista UNESCO, numeroase monumente romane (inclusiv Arcul de Triumf al Galeriu și Rotunda din secolul al 4-lea), Turnul Alb din secolul al 15-lea, aflat pe malul mării, și un muzeu bizantin.

Kerkyra (Insula Corfu)

Orașul Corfu, locul de naștere al Ducelui de Edinburgh, se încadrează între două mari cetăți venețiene de coastă, la est și vest. În cadrul acestor construcții istorice, se află o capitală modernă, cu plaje minunate și zone de shopping de tip boutique. Străzile pietruite ale orașului șerpuiesc prin Old Town, iar Esplanada (sau Spinada) este una dintre cele mai mari zone de parc din Europa, dintre oraș și vechea cetate. Acest oraș plin de culoare, are o mulțime de atracții istorice, printre care Palatul Mon Repos – unde s-a născut Ducele de Edinburgh, Biserica Sf. Spiridon, care are cel mai înalt turn clopotniță din oraș, și rămășițele mumificate ale patronului insulei.

Rhodos Old Town (Insula Rhodos)

Situată aproape de Turcia, Rhodos este cea mai mare dintre insulele din Marea Egee. Capitala sa, Rhodos Town, aflată pe lista UNESCO, este una dintre destinațiile turistice de top din Grecia.

Orașul este închis printr-un sistem impresionant de fortificații, inclusiv turnuri monumentale și porți construite de Cavalerii Sf. Ioan, după ce au preluat controlul asupra insulei, în secolul al 14-lea.

Străzile pietruite ale orașului sunt o plăcere pentru romanticii și iubitorii de cultură, care adoră mersul pe jos. Iar printre marile puncte de atracții din împrejurimi se află orașul de coastă Lindos și Marmaris, de pe coasta turcă.

Naoussa (Insula Paros)

Frumosul oraș Naoussa este încadrat de într-un golf imens, în partea de nord a insulei Paros, la 10 kilometri de Parikia (capitala insulei). Naoussa Town este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase locuri din insulele grecești Cyclade.

În ciuda dezvoltării turismului, acest oraș minunat a reușit să-și păstreze autenticitatea, caracterul tradițional și farmecul prin conservarea caselor mici văruite în alb, a arhitecturii bisericilor și capelelor, precum și a străzilor-labirint înguste, pavate cu pietre antice, de o frumusețe rară.

Sursa: Blog Europa Travel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =

Rezervare